Onder de Hooiberg Lasersnijden Service logo

Huis op schaal maken

Wist u dat wij in opdracht regelmatig huizen op schaal bouwen? Het gaat hierbij vaak om maquettes / schaal modellen van huizen met een hoge architectonische waarde en waarbij het van belang is dat de maquette realistisch wordt uitgevoerd. Afhankelijk van de opdracht kan de maquette juist met veel details worden uitgewerkt of meer in de vorm van een grove massa-studie.

Maar, ook maken wij bestaande huizen na of maken wij maquettes op basis van een reconstructie van oude documenten en/of tekeningen. Een goed voorbeeld hiervan is de maquette van Huis Bartolotti, een prachtig 17e eeuws grachtenpand aan de Herengracht in Amsterdam.

Een ander voorbeeld is een geweldig grote maquette van een station in Hamburg. Dit schaal model van dit huis is in onze showroom te bewonderen

Huizen op schaal als bouwpakket

In onze webshop hebben wij ook kant-en-klare bouwpakketten van prachtige huizen die zeer gedetailleerde gevels hebben en daarom een lust voor het oog zijn. Denk bijv. aan grachtenpanden (Amsterdam) of rijk gedecoreerde vakwerkhuizen, karaktersitieke Oostenrijkse chalets of Zaanse huisjes. Maar ook industriele gebouwen zijn verkrijgbaar zoals loodsen, pakhuizen en spoorweggebouwen zoals stations. Deze bouwpakketten zijn leuk om te maken en geven een prachtig resultaat van een modelbouw woning. Je kunt deze neerzetten als decoratie of gebruiken voor bijvoorbeeld een dorp bij een treinbaan. De huizen zijn in verschillende schalen verkrijgbaar. De meest gangbare schaal is 1:32, maar ook 1:48 en 1:24 (schaal poppenhuizen) is verkrijgbaar.

Model huizen & maatwerk maquettes

Bekijk enkele voorbeelden van huizen op schaal hieronder.

 

huis op schaal nagemaakt architectuur schaalmodel
huis op schaal nagemaakt architectuur schaalmodel
huis op schaal nagemaakt architectuur schaalmodel