Onder de Hooiberg Lasersnijden Service logo

Graveren

Graveren is een oppervlakte behandeling. Hiermee wordt een vlak bewerkt waardoor materiaal wordt verwijderd. Hiermee kan bijvoorbeeld een foto worden weergegeven. Hoe donkerder de tint hoe dieper de gravure is. Hierdoor zijn gedetailleerde afbeeldingen met nuances mogelijk.

Graveren van verschillende materialen

Bij het graveren van afbeeldingen geeft een contrastrijke afbeelding met een lichte, egale achtergrond het mooiste resultaat. Ook is een regel: "Hoe groter het werk des te mooier het uiteindelijke resultaat." Wij zullen u adviseren of de afbeelding de goede kwaliteiten heeft.

Voor het graveren van afbeeldingen is elk gangbaar afbeelding-formaat door ons te verwerken. Zie tekeninstructies.

Graveren kan in bijna alle materialen zoals hout, kunststof, glas, leer en (stempel)rubber. Misschien wel uw eigen logo als stempel?

Ook is het mogelijk om bestaande objecten te graveren zoals bijvoorbeeld een telefoonhoesje.

 

lasergraveren vlakgraveren hout
lasergraveren vlakgraveren hout

Een bijzondere toepassing hiervan is de spiegel gravure. Bij spiegel graveren wordt de spiegellaag (de achterkant) verwijderd. Door daarna de achterkant te lakken krijgt u dit mooie effect.  

lasergraveren vlakgraveren hout
lasergraveren vlakgraveren hout

Lasermarkeren

Lasermarkeren is een techniek speciaal bedoeld voor metalen.
Met de speciale coating kunnen we al uw afbeeldingen of teksten op het metaal zetten. Met de laser kunnen we deze coating op het metaal fixeren. Bijna alle metalen zijn te markeren.

Voor deze techniek is elke tekening of afbeelding geschikt. Houdt u er wel rekening mee dat bij deze techniek geen tint nuances mogelijk zijn, zoals bij het graveren wel het geval is . Zie tekeninstructies.
De coating heeft op de diverse metalen een verschillend effect. Zo Wordt een markering op RVS zwart maar op aluminium wit.
Metalen kunnen we zelf niet snijden of graveren. We hebben een samenwerkingsverband met een metaalbedrijf die het metaal voor ons in alle vormen kan snijden.

Het is goed mogelijk bestaande objecten te markeren zoals een snoeppot of lampenkap.

 

lasergraveren vlakgraveren hout
lasergraveren vlakgraveren hout
lasergraveren vlakgraveren hout